top of page

Invitació als Alcaldes i Alcaldesses per adherir-se a la Declaració de Sabadell

Benvolguts, benvolgudes, Alcaldes i Alcaldesses, i Presidents i Presidentes d'ens locals de Catalunya

Per indicació de l’alcaldessa de Sabadell, Sra. Marta Farrés, com a entitat organitzadora i acollida del 2n Congrés de Qualitat de l'Aire, adjuntem el text de la carta d’invitació a la Cimera d’Alcaldies i la Declaració de Sabadell per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire, en el marc del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire, previst pel dia 15 d’octubre.


La qualitat de l’aire és la primera causa de mort derivada de condicions ambientals a tota la Unió Europea. Si bé a nivell global es compleix amb els objectius establerts a nivell europeu, vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l'Organització Mundial de la Salut. A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona. Tanmateix, s’han registrat superacions puntuals dels nivells d’ozó a la plana de Vic i zones del nord del país.


En el marc del 2n Congrés de Qualitat de l’Aire, que tindrà lloc els dies 14-15 octubre de 2021, en emissió virtual des de Sabadell, es proposa una declaració per avançar en les accions i estratègies de resposta des del món local. És per això que des de l’alcaldia de Sabadell i en representació del comitè coorganitzador del Congrés promogut per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el nostre Ajuntament, us convidem a adherir-vos com a ens local o supramunicipal a la "DECLARACIÓ DE SABADELL, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire”.


Alhora, us convidem a participar de la Cimera d’Alcaldies, un acte comunicatiu previst el divendres 15 d’octubre a les 11 hores, amb una durada prevista de 30 minuts (amb foto de grup posterior), on s’ofereix la possibilitat de participar en dues modalitats:

- presencial, al Centre Cívic Cal Balsach (ctra. de Prats de Lluçanès, 16 | Sabadell), hora de trobada 2/4 d’11 al mateix Centre Cívic, 1a planta.

- o en format virtual, a través de videoconferència.


Adjuntem l’enllaç per confirmar l’adhesió de l’ens que representeu, així com el text de la Declaració, esperant que sigui del vostres interès per avançar en les accions i estratègies des del món local de resposta a un dels reptes ambientals més destacats del nostre segle.


Formulari per confirmar adhesió a la “DECLARACIÓ DE SABADELL, per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire” - clicar aquí.

També us podeu descarregar la carta al següent enllaç.

331 views
bottom of page